15. elokuuta 2021

Syyskuulumisia

 

Elsa 5v, Alma 9kk, Elton 3 kk, Olga 8v (Kuva Iiris Falck)

Kesä hurahti muuton ja pentujen merkeissä nopeasti. Koti saatiin järjesteltyä helteistä huolimatta pikkuisten tassujen vipeltäessä mukana ja tutkiessa jokaisen uuden kolon ja sopukan ja uteliaina kurkkien jokaiseen aukenevaan laatikkoon. 

Pian muuton jälkeen pennut olivatkin jo luovutusikäisiä ja valmiina muuttamaan uusiin koteihin. Eltonin kohdalla muutto viivästyi ja lopulta peruuntui kokonaan sappihappoarvojen oltua hiukan koholla. Näinpä koirakolmikkomme jatkoksi jäi yksi suloinen karvatassu lisää ja porukalla on loppukesästä ehditty mökkeillä, marjastaa ja uidakin. Neitokaisethan eivät tosin uimisesta perusta, eivätkä mökillä myyrämetsältään muihin puuhiin tahdo joutaakaan, mutta pikkuinen Elton on uteliaana kokeillut sekä uimista että mustikoiden popsimista. Koko nelikko on myös kovia saunomaan, joten eipä tarvitse ihmislauman tehdä kerrassaan mitään itsekseen. 

Elton on pirteä ja tällä hetkellä ainakin täysin oireeton pikku vipeltäjä. Todella oppivainen ja hellyyden kipeä murunen muuttaa sukulaistädin iloksi muutaman päivän päästä, mutta haetaan varmasti meidän mökkikaveriksi vielä jatkossakin. Eltonin ja Alman touhut menevät myös niin hyvin yksiin, että leikkikaveria käydään tapaamassa tiuhaan. 

Kairikon kennelissä ei pikkutassujen tepsutuksesta saada nauttia nyt ihan heti, sillä Olga siirtyy nautiskelemaan eläkepäivistä ja mummohommista ja Alma on meidän seuraava potentiaalinen äitikoira. Alman pitää kuitenkin vielä kasvaa tovi ja kerryttää ikää ainakin pari vuotiaaksi, joten nyt keskitytään näiden neitokaisten hoivaamiseen ja jatketaan Alman kanssa vielä koirakouluiluakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti