6. toukokuuta 2016

Kesälaitumella

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja meno kiihtyy päivä päivältä. Pentulaatikko on taakse jäänyttä elämää ja nyt pikkukoirat uinailevat isommassa pentuhäkissään yöaikaan ja päiväaikaan tutkailevat kotia uteliaina. Reviiri kasvaa hetki hetkeltä, eikä liukas lattiakaan tunnu enää niin pelottavalta kuin ensimmäisellä tutkimusretkellä. Sohvan alle on ihanaa ahtautua nukkumaan, sohvapöydän jalkaan voi yrittää äidiltä salaa tarjota uusia hampaan alkuja ja emon kanssa on hurjia ärinäleikkihetkiä. Oikeaa vauvakoiran kuivamuonaa on opittu syömään ja maitohetket ovat vähentyneet. Emo selvästi vieroittaa pentujaan ja suostuu imettämään useimmiten vain pienen hetken jatkaen sitten omia menojaan.

Elsa 4 vkoa, tuo hurja pandakarhun saalistaja, väsähti raskaan metsästyshetken jäljiltä.  

Eilen aloitimme helatorstain lämpimän sään myötä ulkoiluharjoittelun. Pienen hetken ajan otettiin tuntumaa ruohoon uudessa pihahäkissä. Pojat suhtautuivat nurmikkoon kuin vanhat tekijät ja leikki alkoi heti. Elsa-neiti ei ollut ruohoalustasta lainkaan niin innoissaan, vaan pyrki syliin ja vinkui onnettomana hassusti tassujaan nostellen. Neitokaisen kasvattaminen tosicairniksi on siis aivan alkutekijöissään. ;)


Muutoin helatorstain pikkuloma on mennyt mukavien vierailijoiden merkeissä aurinkoisesta säästä nauttien. Vieraiden myötä pikkuiset ovat saaneet paljon sylittelyä, silittelyä ja ihastelua. Ihastuttavan sosiaalisia heistä onkin jo kasvanut ja uusia ihmisiä mennään tervehtimään heti reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti